De Nieuwe Eyk
De Nieuwe Eyk

FAQ

Hier lees je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Zijn er bepaalde eisen waar de vloer die ik wil gaan leggen aan moet voldoen?

Die zijn er! Je vloer moet minstens 10 dB geluid kunnen dempen. Denk dus aan een goede ondervloer als je een harde vloer zoals laminaat neer wilt leggen.

Hoe wordt de keuken van mijn studio opgeleverd?

Je keuken wordt kaal opgeleverd. Dit betekent in het geval van De Nieuwe Eyk dat je wel keukenkastjes hebt en een wasemkap (dit is een afzuigkap zonder actieve afzuiging). Je moet dus zelf zorgen voor een tweepits elektrisch fornuis, koelkast, oven, etcetera! Let op: je kunt echt alleen een tweepits elektrisch fornuis aansluiten, meer kan het elektrische net van jouw woning niet aan.

Elke gang deelt ook een woonkeuken, deze wordt opgeleverd met een vierpitsfornuis; daar kun je dus uitgebreider koken.

Hoe zit het met de gezamenlijke woonkamers?

Elke verdieping (en dus woongroep) beschikt over een gezamenlijke woonkamer met keuken. Deze wordt, afgezien van de vloer, keukenkastjes en een vierpits elektrisch fornuis, leeg & kaal bij de start van het project opgeleverd. Samen met je mede-bewoners verzorg je de inrichting – jij hebt misschien wel een paar stoelen over, en je buurman een TV. Ook komt er na de start van het project een bescheiden budget beschikbaar voor de inrichting van de woonkamer; de gangbeheerder gaat samen met de bewoners van gang aan de slag om te kijken hoe dit budget het beste besteed kan worden. Jouw woongroep is gezamenlijk verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van deze ruimte. De gangbeheerder zal hiervoor een schoonmaakplan maken.

Mag ik een huisdier als ik bij De Nieuwe Eyk woon?

Huisdieren zijn toegestaan mits ze geen overlast veroorzaken, en uitsluitend in jouw woning verblijven (en dus niet in de gedeelde ruimtes). Dit laatste heeft te maken met eventuele allergieën en voorkeuren van je mede-woongroepbewoners.

Hoe zit het met internet & televisie?

Voor internet & televisie moet je zelf zorgen. Bij De Nieuwe Eyk wordt Ziggo infrastructuur aangelegd, je kunt dus bij Ziggo een TV & internetabonnement afsluiten.

Waar kan ik straks als bewoner mijn tweewieler stallen?

Op de binnenplaats van De Nieuwe Eyk worden rekken geplaatst. Hier kun je je (brom)fiets of scooter veilig aan vastmaken. Tijdens de tweede fase van de verbouwing wordt de fietsenkelder gerealiseerd, deze kan dus na afronding van fase 2 worden gebruikt door bewoners. Let op: in de fietsenkelder kunnen géén bromfietsen of scooters gestald worden! Deze zul je dus buiten moeten parkeren.

Waar kunnen auto's geparkeerd worden bij De Nieuwe Eyk?

Bij de oplevering van fase 1 op 1 februari is er een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein aan de achterzijde van De Nieuwe Eyk. Nadat fase 2 is afgerond komen daar meer plekken bij.

Is er geen plek op het parkeerterrein? Dan zul je in de buurt een parkeerplaats moeten vinden.

Hoe zit het met grofvuil tijdens de verhuis- en klusperiode van De Nieuwe Eyk?

In onze ervaring levert verhuizen en klussen best wel veel grofvuil op, vooral als er veel bewoners tegelijk hun nieuwe woning gaan inrichten.

Daarom wordt er bij de start van een project een grofvuilcontainer geplaatst. Hier kun je grofvuil in kwijt. Let op: Deze container blijft niet langer dan nodig staan. Als je na het klussen en verhuizen grofvuil hebt, kun je daar de normale route voor belopen en een afspraak maken voor de gemeente om je grofvuil op te komen halen.

Hoe zit het met mijn WoningNet inschrijftijd?

Je WoningNet inschrijftijd vervalt bij het accepteren van een woning bij De Nieuwe Eyk. Als je weer inschrijftijd wilt opbouwen, moet je je weer opnieuw inschrijven.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor een woning bij De Nieuwe Eyk?

Ja, dat kan, maar let op: dit is afhankelijk van je leeftijd en inkomen. Klik hier voor actuele informatie.

Ik moet een inkomensverklaring aanleveren over 2016. Betekent dit dat mijn inkomen, als ik bewoner wordt, elk jaar gecontroleerd zal worden?

Nee, dit is niet het geval. Je inkomen wordt éénmalig gecontroleerd tijdens de selectieprocedure, hiervoor is het aanleveren van je inkomensverklaring over 2016 voldoende.

Hoe zit het met gas, water en licht?

De huurprijs die je op de pagina Woonruimtes vindt, is inclusief een gedeelte van de servicekosten. Resterende servicekosten omvatten de kosten voor verwarming, water & licht. De totale huurprijs komt hiermee neer op €518,96. Je moet nog wel je eigen internet abonnement afsluiten!

Tijdens de informatiebijeenkomst hoorde ik wat over fase 2. Hoe zit het hiermee? Kan ik hiernaar doorschuiven?

Nee, als je je in hebt geschreven voor een studio kun je tijdens de selectie niet ‘doorschuiven’ naar de woningen die na fase 2 worden opgeleverd. Ook is het niet mogelijk om na de oplevering van fase 2 door te verhuizen.

Fase 2 bestaat uit een klein aantal twee- en driekamerappartementen. Hier zullen ter zijner tijd WoningNet advertenties voor online komen. Tijdens het realiseren van deze fase kan het zijn dat je overlast ervaart door de bouwwerkzaamheden. Feedback hierover kun je te allen tijde e-mailen naar info@DeNieuweEyk.nl.

Moet ik een borg betalen?

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Wel moet bij de sleuteluitgifte meteen je eerste maand huur plus €70,50 administratiekosten betalen. Dit bedrag kan alleen gepind worden!

Mag je samenwonen?

De studio’s hebben allemaal een grootte van maximaal 27 m², en zijn uitsluitend geschikt voor éénpersoonshuishoudens. Dit betekent dat je niet bij De Nieuwe Eyk kunt gaan samenwonen.

Wat is de looptijd van De Nieuwe Eyk?

De looptijd van De Nieuwe Eyk is minimaal 10 jaar.