De Nieuwe Eyk
De Nieuwe Eyk

FAQ

Hier lees je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Mag je samenwonen?

De studio’s hebben allemaal een grootte van maximaal 27 m², en zijn uitsluitend geschikt voor éénpersoonshuishoudens. Dit betekent dat je niet bij De Nieuwe Eyk kunt gaan samenwonen.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor een woning bij De Nieuwe Eyk?

Ja, dat kan, maar let op: dit is afhankelijk van je leeftijd en inkomen. Klik hier voor actuele informatie.

Ik moet een inkomensverklaring aanleveren over 2016. Betekent dit dat mijn inkomen, als ik bewoner wordt, elk jaar gecontroleerd zal worden?

Nee, dit is niet het geval. Je inkomen wordt éénmalig gecontroleerd tijdens de selectieprocedure, hiervoor is het aanleveren van je inkomensverklaring over 2016 voldoende.

Hoe zit het met gas, water, licht en internet?

De huurprijs die je op de pagina Woonruimtes vindt, is inclusief een gedeelte van de servicekosten. Resterende servicekosten omvatten de kosten voor verwarming, water & licht. De totale huurprijs komt hiermee neer op €518,96. Je moet nog wel je eigen internet abonnement afsluiten!

Mag ik een huisdier als ik bij De Nieuwe Eyk woon?

Huisdieren zijn toegestaan mits ze geen overlast veroorzaken, en uitsluitend in jouw woning verblijven (en dus niet in de gedeelde ruimtes). Dit laatste heeft te maken met eventuele allergieën en voorkeuren van je mede-woongroepbewoners.

Met welke voorzieningen worden de keukens van de studio's opgeleverd?

De keukens worden kaal opgeleverd met keukenkastjes, dus zonder apparatuur. De keukens zijn ingericht op elektrisch koken, er zijn geen gasaansluitingen. Let op: in de keukens van de studio’s kun je enkel tweepits elektrische kookplaten aansluiten! Elke gang deelt een woonkeuken, daar krijgen bewoners de mogelijkheid voor het aansluiten van uitgebreidere (uitsluitend elektrische) kookvoorzieningen, zoals vierpitsfornuizen.

Tijdens de informatiebijeenkomst hoorde ik wat over fase 2. Hoe zit het hiermee? Kan ik hiernaar doorschuiven?

Nee, als je je in hebt geschreven voor een studio kun je tijdens de selectie niet ‘doorschuiven’ naar de woningen die na fase 2 worden opgeleverd. Ook is het niet mogelijk om na de oplevering van fase 2 door te verhuizen.

Fase 2 bestaat uit een klein aantal twee- en driekamerappartementen. Hier zullen ter zijner tijd WoningNet advertenties voor online komen. Tijdens het realiseren van deze fase kan het zijn dat je overlast ervaart door de bouwwerkzaamheden. Feedback hierover kun je te allen tijde e-mailen naar info@DeNieuweEyk.nl.

Moet ik een borg betalen?

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Wel moet bij de sleuteluitgifte meteen je eerste maand huur plus €70,50 administratiekosten betalen. Dit bedrag kan alleen gepind worden!

Wat is de looptijd van De Nieuwe Eyk?

De looptijd van De Nieuwe Eyk is minimaal 10 jaar.