De Nieuwe Eyk
De Nieuwe Eyk

Over het project

In de bocht van de Eykmanlaan in Tuindorp heeft Mitros samen met Socius Wonen een speciaal woonproject ontwikkeld: De Nieuwe Eyk. Dit gebouw was voorheen in gebruik als woonzorgcentrum, met de naam De Lichtkring.

In het najaar van 2017 is de eerste fase van de transformatie uitgevoerd. De 86 studio’s van deze eerste fase zijn 1 februari 2018 opgeleverd. In de tweede fase komen er nog eens 24 woningen beschikbaar. Het gaat om 16 studio’s, 6 tweekamerappartementen en 2 driekamerappartementen.

Voor wie zijn de woningen van De Nieuwe Eyk?

Wonen in De Nieuwe Eyk is voor iedereen die maatschappelijk betrokken is en wil bijdragen aan zijn of haar eigen woonplek. In De Nieuwe Eyk woon je samen met kwetsbare jongeren en jonge statushouders. De bewoners hebben ieder een andere achtergrond en een ander verhaal. Met elkaar bouwen alle bewoners aan een community.

Om voor iedereen een fijne thuisbasis te creëren, zijn we op zoek naar bewoners die zich willen inzetten voor het opzetten en het zorgdragen van de community. Deze samenwerking tussen bewoners heeft als doel de integratie van de statushouders te bevorderen en voor iedereen een fijne leefomgeving te creëren. Van élke bewoner verwachten we dan ook dat die zich als een goede buur opstelt naar zijn of haar medebewoners, zodat iedereen zich thuis voelt en openstaat voor elkaar.

Iedere bewoner heeft zijn/haar eigen zelfstandige woonruimte. Daarnaast heeft elke verdieping heeft een ruime gemeenschappelijke woonkamer met een keukenblok. Deze ruimtes zijn door de bewoners zelf aangekleed en ingericht. De vleugel waarin de tweede fase gevestigd is, heeft ook een gemeenschappelijke ruimte. Hier kun je samen met je buren een gezellige woonkamer van maken.

In De Nieuwe Eyk is er alle ruimte om – samen met je buren of met de buurt – dingen te gaan doen en activiteiten te organiseren. De huidige bewoners hebben onder andere een eetclub opgericht, organiseren regelmatig taallessen en er is een buurtfeest georganiseerd! Lijkt het je leuk om hierbij aan te sluiten of barst je zelf van de ideeën voor het woonproject? Misschien is wonen in De Nieuwe Eyk iets voor jou.

Zelf beheren

Bij De Nieuwe Eyk wordt het dagelijkse reilen en zeilen geregeld door een enthousiast beheerteam! Dit beheerteam is verantwoordelijk voor zowel het sociaal als het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een fijne, veilige, schone en leefbare woonplek te creëren en te houden. Alle andere dagelijkse werkzaamheden noemen we het algemeen beheer. Dit is bijvoorbeeld de werving en selectie van nieuwe huurders, het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het beheer van De Nieuwe Eyk? We zijn namelijk nog op zoek naar een beheerder huurzaken, gangbeheerders én bewoners die willen meehelpen in het technische beheer. Kijk dus snel hiernaast (of, als je op je smartphone zit, hieronder) of dit bij je past!

Hieronder zie je wie er deel uitmaken van het beheerteam, en wat zij zoal doen.

We're looking for you!

Beheerder huurzaken

Werk jij secuur, en wil jij graag nieuwe huurders verwelkomen en veel contact hebben met je mede-bewoners? Dan is deze functie misschien wel iets voor jou! Als beheerder huurzaken zorgt voor alle zaken omtrent huuradministratie: van verhuizen tot onderhuren, de beheerder huurzaken staat voor de bewoners klaar.

Gangbeheer

Voor het beheer op gangniveau zijn wij op zoek naar gangbeheerders! Als gangbeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor je ganggenoten en zorg je ervoor dat je verdieping gezellig en netjes blijft. Ook houd je je bezig met de sociale cohesie van jouw groep: je zorgt dat er leuke dingen worden ondernomen.

Klusteam

Ben je een Handige Harry (m/v) of heb je zin om wat op te steken op onderhoudsgebied? Ben je niet bang je handen vies te maken? Als klusser houd je je bezig met klein onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan sloten en lampen die vervangen moeten worden of andere klusjes. Binnen het team is veel ervaring aanwezig waardoor je als klusser veel kunt leren!

Maak kennis met het beheerteam!

Pandbeheer
Larissa & Jessica zijn verantwoordelijk voor de hygiëne, veiligheid en leefbaarheid van het project. Ze hebben veel contact met de bewoners en geven leiding aan het gangbeheer en het schoonmaakteam.

Technisch beheerder
Anke zorgt voor alle zaken op onderhoudsgebied. Ze zorgt ervoor dat onderhoudsmeldingen worden opgepakt en heeft hierover contact met bewoners. Ze geeft hierin leiding aan het klusteam van De Nieuwe Eyk.

Huurzaken
Tess regelt alle zaken omtrent de huur. Wil je bijvoorbeeld verhuizen of kom je juist je contract tekenen? Tess is hiervoor het aanspreekpunt.

Communicatie & PR en maatschappelijke invulling
Josine en Maaike zorgen voor de in- en externe communicatie van De Nieuwe Eyk. Zo verzorgen ze bijvoorbeeld onze nieuwsbrief en social media. Daarnaast zet dit duo zich extra in voor een levendige en gezellige community. Je kunt bij de beheerders maatschappelijke invulling terecht met ideeën voor bewonersinitiatieven en de community.