De Nieuwe Eyk
De Nieuwe Eyk

Over het project

In de bocht van de Eykmanlaan in Tuindorp ontwikkelt Mitros samen met Socius Wonen een speciaal woonproject: De Nieuwe Eyk. Dit gebouw was voorheen in gebruik als woonzorgcentrum, met de naam De Lichtkring.

In het najaar van 2017 wordt de eerste fase van de transformatie uitgevoerd. De 86 mooie en lichte studio’s van deze eerste fase zullen naar verwachting per januari 2018 worden opgeleverd. De aanmeldperiode voor De Nieuwe Eyk is per 31 oktober afgelopen. Op zoek naar een nieuwe woning? Kijk dan voor alle Socius projecten op www.socius-wonen.nl/projecten.

Voor wie zijn de woningen van De Nieuwe Eyk?

Wonen in De Nieuwe Eyk is voor iedereen die maatschappelijk betrokken is, en wil bijdragen aan zijn of haar eigen woonplek. Een gedeelte van de woningen is bestemd voor kwetsbare jongeren, en daarnaast komen er ook jonge statushouders te wonen bij De Nieuwe Eyk. Deze verschillende bewoners brengen stuk voor stuk eigen levenservaring en kennis met zich mee. Samen vormen de bewoners van diverse afkomsten een community waarin ieders eigen inbreng voorop staat.

Om voor iedereen een fijne thuisbasis te creëren, zijn we onder de bewoners op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor het opzetten van de community. Deze samenwerking tussen bewoners heeft als doel de integratie van de statushouders te bevorderen, en voor iedereen een fijne leefomgeving te creëren. Van élke bewoner verwachten we dan ook dat die zich als een goede buur opstelt naar zijn of haar medebewoners, zodat iedereen zich thuis voelt en openstaat voor elkaar. Als bewoner kun je je ook nog extra inzetten voor De Nieuwe Eyk, zodat de community een groot succes wordt.  Dit kan op veel verschillende manieren, alle met een gepaste vergoeding. Deze extra inzet noemen wij zelfbeheer: alles wat door bewoners kán worden georganiseerd, wórdt door bewoners georganiseerd.

Zelf beheren

Als jij je extra wil inzetten voor het zelfbeheer, is misschien wel een rol binnen het beheerteam iets voor jou! Het beheerteam is verantwoordelijk voor zowel het sociaal als het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een fijne, veilige, schone en leefbare woonplek te creëren en te houden. Alle andere dagelijkse werkzaamheden noemen we het algemeen beheer. Dit is bijvoorbeeld de werving en selectie van nieuwe huurders, het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Deze taken worden uitgevoerd door de leden van het beheerteam. Beheerders worden opgeleid en begeleid door Socius Wonen, en worden beloond met een gepaste vergoeding. Voor dit beheerteam zijn we op zoek naar bewoners die actief willen bouwen aan de community. Bewoners die openstaan voor anderen, sociaal actief willen zijn en die bovenal hun verantwoordelijkheid nemen. Benieuwd naar de verschillende functies? Kijk hiernaast of je iets ziet dat jou op het lijf geschreven is!

Heb je vragen over het (zelf)beheer of de verschillende vacatures? Stel je vragen tijdens de infoavond!

Zelfbeheer
Zelfbeheer

We're looking for you!

Pandbeheerder

Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel, en wil je je graag inzetten voor het opzetten van een succesvolle community voor De Nieuwe Eyk? Als pandbeheerder ben je verantwoordelijk voor de hygiëne, veiligheid en leefbaarheid van het project. Je hebt veel contact met de bewoners, lost (sociale) problemen op en draagt bij aan de sociale cohesie. Daarnaast geef je leiding aan het gangbeheer en het schoonmaakteam.

Technisch beheerder

Niet bang om je handen vies te maken? Ben jij handig en weet je van aanpakken? Misschien ben jij wel de technisch beheerder die wij zoeken! De voornaamste taak van de technisch beheerder van De Nieuwe Eyk is het aanpakken en afhandelen van zaken op onderhoudsgebied en contact met de bewoners. Daarnaast geef je leiding aan het klusteam en team groenonderhoud.

Terreinteamleden

Heb jij groene vingers? Wil jij je samen met medebewoners inzetten voor de tuin en het overige groen van De Nieuwe Eyk, tegen gepaste vergoeding en onder leiding van de Technisch Beheerder?

Schoonmaakteamleden

Vind jij het belangrijk om ervoor te zorgen dat gemeenschappelijke ruimtes als de entree en gangen veilig en schoon blijven? Solliciteer om deel uit te maken van het hygiëne team, en draag je steentje bij aan De Nieuwe Eyk!

Gangbeheerders

Voor het beheer op gangniveau zijn wij op zoek naar gangbeheerders! Als  gangbeheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor je ganggenoten en draag je de verantwoordelijkheid voor het beheer van je woongroep. Daarnaast draag je eraan bij dat niet iedereen alleen maar langs elkaar heen leeft, maar dat er ook gezellige activiteiten met ganggenoten worden georganiseerd.

Klusteamleden

Ben je een handige harry en niet bang je handen vies te maken? De meeste problemen waar een klusser tegenaan zal lopen, zijn met gezond verstand op te lossen, zoals bijvoorbeeld sloten en lampen die vervangen moeten worden of andere kleine klussen die je overneemt van monteurs e.d. Binnen het team is veel ervaring aanwezig waardoor je als klusser veel kunt leren en er goede ondersteuning is.