De Nieuwe Eyk
De Nieuwe Eyk

Aanmeldprocedure

Enthousiast over De Nieuwe Eyk? Om in De Nieuwe Eyk te kunnen komen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

De aanmeldperiode voor de woningen van De Nieuwe Eyk is verlopen. Als er een studio of appartement vrijkomt, zal deze via WoningNet aangeboden worden. Zodra dit het geval is, zullen wij dit altijd via de Socius Facebookpagina laten weten. Volg ons dus om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven van nieuwe projecten van Socius? Of wil je kijken bij welke andere projecten je kunt wonen via Socius? Dit kan via Socius Connect!

Stap 1

Herken je jezelf in de volgende twee zinnen?

  • Je bent maatschappelijk betrokken, steekt graag de handen uit de mouwen en wordt enthousiast van het opbouwen van een community samen met je buren;
  • Je bent sociaal en staat open voor mensen uit andere culturen;
  • Je verdient (evt. gezamenlijk) maximaal €36,798 bruto op jaarbasis.

Ja? Dan kun je, als er een woning vrij is, je inschrijven voor de advertentie op WoningNet. Deze advertenties staan altijd een week online! Volg de Socius Facebookpagina om een heads-up te krijgen als er een woning bij De Nieuwe Eyk beschikbaar is.

Op de hoogte blijven van nieuwe projecten van Socius? Of wil je kijken welke andere projecten je kunt wonen via Socius? Dit kan via Socius Connect!

Stap 2

Heb je succesvol gereageerd op (een van) de WoningNetadvertenties? Wacht dan de looptijd af. Het maakt niet uit op welk moment je hebt gereageerd op een advertentie; dit telt niet mee voor de rangschikking. Na afloop van de advertentie krijg je per e-mail een bericht of je wordt uitgenodigd voor een informatieavond of niet. Dit is afhankelijk van je inschrijftijd.

Check dus even of je e-mailadres goed in je WoningNetprofiel staat, anders loop je misschien onze e-mails mis.

Stap 3

Een uitnodiging ontvangen? Dan zien we je op de infoavond! Hier kun je al je vragen stellen, hoor je meer over de verdere selectieprocedure en kun je een kijkje nemen bij alle woningen waar je via WoningNet op gereageerd hebt. Je kunt na de infoavond je voorkeur aangeven binnen de woningcategorie(ën) waar je op hebt gereageerd. Heb je eigenlijk exclusief interesse in 1 woning? Laat dat dan weten.

Denk eraan dat je met alle woningen die je voorkeur genieten tevreden zou moeten zijn! Aanrader: bekijk alvast van tevoren de plattegronden hier op de website. Je vindt ze onder de desbetreffende categorie op de pagina Woonruimtes.

Deze infoavond is verplicht: ben je niet aanwezig? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor een woning bij De Nieuwe Eyk.

Stap 4

Nog steeds enthousiast na de infoavond? Dien dan jouw motivatie in en beantwoord een aantal vragen via het online formulier. Via dit formulier kun je ook je voorkeurswoningen aangeven. Deze voorkeur is natuurlijk alleen van toepassing als je daadwerkelijk geselecteerd wordt.

Een link en de deadline voor het motivatie- en vragenformulier krijg je van ons per e-mail nadat je aanwezig bent geweest op de infoavond. Niet aanwezig geweest? Dan maak je sowieso geen kans op een woning bij De Nieuwe Eyk.

Motivaties worden alleen geaccepteerd via de link die je krijgt toegestuurd. Motivaties die via andere kanalen worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

Let op: Wil je gaan samenwonen? Dan moeten jullie allebei een motivatie indienen! Stuur de link dus door naar je partner zodra je deze hebt ontvangen.

Stap 5

Een belangrijk onderdeel van de aanmeldprocedure is de financiële check. We zullen je, als je geselecteerd bent, vragen om een inkomensverklaring over 2016 of 2017 in te dienen. Dit wordt ook wel een IBRI genoemd. Zonder deze verklaring kunnen we je geen woning aanbieden.

Via Mijn Belastingdienst kun je je inkomensverklaring downloaden. Let op: hiervoor heb je een DigiD nodig! Eenmaal ingelogd op Mijn Belastingdienst kun je klikken bovenaan op het tabblad ‘Inkomstenbelasting’, dan links op ‘Belastingjaar 2016’ (of 2017). Scroll naar beneden, en klik helemaal onderaan op ‘> Inkomen 2016’ (of 2017). Selecteer dan in het uitgeklapte venster ‘Ik wil een inkomensverklaring afdrukken’.

Omdat de woningen van De Nieuwe Eyk sociale huurwoningen zijn mag je maximaal €36,798 bruto op jaarbasis verdienen. Let op: Wil je gaan samen wonen bij De Nieuwe Eyk? Dit maximale bedrag geldt voor jullie gezamenlijke inkomens!

Stap 6

Op basis van de ingediende motivaties en rangschikking op de kandidatenlijst van WoningNet wordt de selectie gemaakt. Je ontvangt hierna een e-mail met het selectieresultaat.

Heb je over één van de stappen van deze aanmeldprocedure een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@DeNieuweEyk.nl.