De Nieuwe Eyk
De Nieuwe Eyk

Aanmeldprocedure

De aanmeldperiode voor de woningen van De Nieuwe Eyk is per 31 oktober verlopen. Als er een studio vrijkomt, zal deze via WoningNet aangeboden worden. Zodra dit het geval is, zullen wij dit altijd via de Socius Facebookpagina laten weten. Volg ons dus om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven van nieuwe projecten van Socius? Of wil je kijken bij welke andere projecten je kunt wonen via Socius? Dit kan via Socius Connect!

Enthousiast over De Nieuwe Eyk? Om in De Nieuwe Eyk te kunnen komen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

Stap 1

Herken je jezelf in de volgende twee zinnen?

  • Je bent maatschappelijk betrokken, steekt graag de handen uit de mouwen en wordt enthousiast van het opbouwen van een community samen met je buren;
  • Je bent sociaal en staat open voor mensen uit andere culturen.

Ja? Dan kun je, als er een woning vrij is, je inschrijven voor de advertentie op WoningNet. Deze advertenties staan altijd een week online! Volg de Socius Facebookpagina om een heads-up te krijgen als er een woning bij De Nieuwe Eyk beschikbaar is.

Op de hoogte blijven van nieuwe projecten van Socius? Of wil je kijken welke andere projecten je kunt wonen via Socius? Dit kan via Socius Connect!

 

Stap 2

Heb je succesvol gereageerd op de WoningNet advertentie? Wacht dan de looptijd af. Na afloop van de advertentie krijg je bericht of je wordt uitgenodigd voor een informatieavond, of dat je helaas te weinig wachttijd bij WoningNet had.

Check dus even of je e-mailadres goed in WoningNet staat, anders loop je misschien onze e-mails mis!

Stap 3

Een uitnodiging ontvangen? Dan zien we je op de infoavond. Hier kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en een rondleiding en hoor je meer over de verdere selectieprocedure.

Deze infoavond is verplicht: ben je niet aanwezig, dan kom je niet in aanmerking voor een woning bij De Nieuwe Eyk!

Stap 4

Nog steeds enthousiast na de infoavond? Vul dan jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst. Omdat de woningen van De Nieuwe Eyk sociale huur zijn, wordt het ‘Passend Toewijzen’ principe toegepast. Een verplicht onderdeel van de vragenlijst is het uploaden van een inkomensverklaring over 2016. Deze kun je gemakkelijk online opvragen bij de Belastingdienst.

Een link en de deadline voor de vragenlijst krijg je van ons per e-mail nadat je aanwezig bent geweest op de infoavond. Motivaties worden alleen geaccepteerd via de link die je krijgt toegestuurd. Motivaties die via andere kanalen worden ingezonden, worden niet in behandeling genomen.

Stap 5

Was je aanwezig bij de infoavond en heb je je motivatie ingediend? Dan is het wachten tot het einde van de maand! Je zult per e-mail te horen krijgen wat het resultaat van de selectie voor jou betekent.

Er zijn 3 mogelijkheden:
1: Als je geselecteerd bent, staat er in de e-mail dat er één van de studio’s aan je is toegewezen. In dit bericht lees je meteen waar je precies komt te wonen, en wie je mede-bewoners zijn!

2: Je staat op de reservelijst. Dit betekent dat je een bericht van ons zou kunnen ontvangen vóór de start van het project, in het geval van een vrijgekomen woning. Deze reservelijst is alleen geldig in de aanloop naar de start van het project, en is geheel afhankelijk van eventueel vrijkomende woningen. Studio’s die vrij komen na de start van het project worden op WoningNet geplaatst. Hier heb je dan geen voorrang op.

3: De derde mogelijkheid is dat je helaas niet door de selectie bent gekomen en dat je niet in aanmerking komt voor één van de studio’s.

Stap 6

Heb je een mail gekregen dat je geselecteerd bent voor één van de studio’s? Gefeliciteerd! Je zult dan per e-mail op de hoogte gehouden worden van de vervolgstappen zoals het tekenen van je huurcontract en de sleuteluitgifte.