De Nieuwe Eyk
De Nieuwe Eyk

FAQ

Hier lees je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wat is fase 1, en wat is fase 2?

In totaal worden er, verspreid over twee fases, 110 woningen bij De Nieuwe Eyk gerealiseerd. Fase 1 (bestaande uit 86 studio’s in één van de twee vleugels van het pand) werd in februari 2018 opgeleverd. De eerste 86 bewoners wonen dus al sinds de winter met veel plezier bij dit bijzondere woonproject.

Na de oplevering van fase 1 is er hard doorgewerkt aan het realiseren van in totaal 24 woningen in de andere vleugel van De Nieuwe Eyk. Op dit moment is de verwachting dat deze tweede fase van de verbouwing begin juli is afgerond. Daarmee is De Nieuwe Eyk compleet!

Hebben jullie plattegronden van de indeling per verdieping?

Die hebben we! Hieronder per verdieping de plattegrond van toepassing. Voor de plattegronden per woning kun je kijken op de pagina Woonruimtes.

Let op: er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze plattegronden.

Begane grond fase 2

Eerste verdieping fase 2

Tweede verdieping fase 2

Zijn er bepaalde eisen waar een vloer die ik wil leggen aan moet voldoen?

Die zijn er! Je vloer moet minstens 10 dB geluid kunnen dempen. Denk dus aan een goede ondervloer als je een harde vloer zoals laminaat neer wilt leggen.

Hoe worden de keukens opgeleverd?

Je keuken wordt kaal opgeleverd. Dit betekent in het geval van De Nieuwe Eyk dat je wel keukenkastjes hebt en een wasemkap (dit is een afzuigkap zonder actieve afzuiging). Je moet dus zelf zorgen voor een tweepits elektrisch fornuis, koelkast, oven, etcetera! Let op: je kunt echt alleen een tweepits elektrisch fornuis aansluiten, meer kan het elektrische net van jouw woning niet aan.

Elke gang deelt ook een woonkeuken, deze wordt opgeleverd met een vierpitsfornuis; daar kun je dus uitgebreider koken.

Hoe zit het met de gezamenlijke woonkamers?

Elke verdieping (en dus woongroep) beschikt over een gezamenlijke woonkamer met keuken. Deze wordt, afgezien van de vloer, keukenkastjes en een vierpits elektrisch fornuis, leeg & kaal opgeleverd. Samen met je mede-bewoners verzorg je de inrichting – jij hebt misschien wel een paar stoelen over, en je buurman een TV. Ook komt er na de start van het project een bescheiden budget beschikbaar voor de inrichting van de woonkamer; de gangbeheerder gaat samen met de bewoners van gang aan de slag om te kijken hoe dit budget het beste besteed kan worden. Jouw woongroep is gezamenlijk verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van deze ruimte. De gangbeheerder zal hiervoor een schoonmaakplan maken.

Mag ik een huisdier als ik bij De Nieuwe Eyk woon?

Huisdieren zijn toegestaan, mits ze geen overlast veroorzaken en uitsluitend in jouw woning verblijven (en niet in de gedeelde ruimtes). Dit laatste heeft te maken met eventuele allergieën en voorkeuren van je mede-woongroepbewoners.

Hoe zit het met internet & televisie?

Voor internet & televisie moet je zelf zorgen. Bij De Nieuwe Eyk wordt Ziggo infrastructuur aangelegd; je kunt dus bij Ziggo een TV & internetabonnement afsluiten.

Waar kan ik straks als bewoner mijn tweewieler stallen?

Op de binnenplaats van De Nieuwe Eyk worden rekken geplaatst. Hier kun je je (brom)fiets of scooter veilig aan vastmaken. Tijdens de tweede fase van de verbouwing wordt de fietsenkelder gerealiseerd, deze kan dus bij de oplevering van fase 2 in juli worden gebruikt door bewoners. Let op: in de fietsenkelder kunnen géén bromfietsen of scooters gestald worden! Deze zul je dus buiten moeten parkeren.

Waar kunnen auto's geparkeerd worden bij De Nieuwe Eyk?

Tot de oplevering van fase 2 is er een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar op het parkeerterrein van De Nieuwe Eyk. Met de oplevering van fase 2 in juli komen daar meer plekken bij.

Is er geen plek op het parkeerterrein? Dan zul je in de buurt een parkeerplaats moeten vinden.

Hoe zit het met grofvuil tijdens de verhuis- en klusperiode van De Nieuwe Eyk?

In onze ervaring levert verhuizen en klussen best wel veel grofvuil op, vooral als er veel bewoners tegelijk hun nieuwe woning gaan inrichten.

Daarom wordt er bij de start van een project een grofvuilcontainer geplaatst. Hier kun je grofvuil in kwijt. Let op: Deze container blijft niet langer dan nodig staan. Als je na het klussen en verhuizen grofvuil hebt, kun je daar de normale route voor belopen en een afspraak maken voor de gemeente om je grofvuil op te komen halen.

Hoe zit het met mijn WoningNet inschrijftijd?

Je WoningNet inschrijftijd vervalt bij het accepteren van een woning bij De Nieuwe Eyk. Als je weer inschrijftijd wilt opbouwen, moet je je weer opnieuw inschrijven.

Kan ik huurtoeslag aanvragen voor een woning bij De Nieuwe Eyk?

Ja, dat kan, maar let op: dit is afhankelijk van je leeftijd en inkomen. Klik hier voor actuele informatie.

Ik moet een inkomensverklaring aanleveren over 2016. Betekent dit dat mijn inkomen, als ik bewoner wordt, elk jaar gecontroleerd zal worden?

Nee, dit is niet het geval. Je inkomen wordt éénmalig gecontroleerd tijdens de selectieprocedure, hiervoor is het aanleveren van je inkomensverklaring over 2016 voldoende.

Hoe zit het met gas, water en licht?

Het maandelijkse servicekostenbedrag is inclusief gas, water en licht. Je hoeft dus niet zelf hier contracten voor af te sluiten. Wel dien je zelf een internet/tv abonnement af te sluiten.

Moet ik een borg betalen?

Nee, je hoeft geen borg te betalen. Wel moet bij de sleuteluitgifte meteen je eerste maand huur plus €70,50 administratiekosten betalen. Dit bedrag kan alleen gepind worden!

Mag je samenwonen?

Je kunt alleen samenwonen in woningen die in categorie 1, 2, of 3 vallen. Je kunt niet samenwonen in de studio’s van categorie 4, deze zijn uitsluitend bestemd voor éépersoonshuishoudens.

Wat is de looptijd van De Nieuwe Eyk?

De looptijd van De Nieuwe Eyk is minimaal 10 jaar.